ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό νοσοκομείου

Υεμένη: Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό νοσοκομείου
Το νοσοκομείο που βομβάρδισε η σαουδαραβική συμμαχία στη μεθοριακή πόλη Άμπς της βόρειοδυτικής επαρχίας Χάτζα, στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Υεμένη, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 REUTERS/Stringer

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο αραβικός συνασπισμός, ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης, έπληξαν σήμερα ένα νοσοκομείο σε περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας έξι θανάτους και 20 τραυματισμούς.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), ομάδα των οποίων εργάζεται σε αυτό το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Αμπς (Abs), επιβεβαίωσε στον λογαριασμό της στο Twitter πως «το νοσοκομείο ήταν ο στόχος αεροπορικών επιδρομών στις 15:45 τοπική ώρα» (σ.σ και ώρα Ελλάδας).

«Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν είναι ακόμη γνωστός. Οι ιατρικές ομάδες περιθάλπουν τους τραυματίες».

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στην Αμπς, που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι (Houthi), έκαναν λόγο για έξι νεκρούς και είκοσι τραυματίες.

Κάτοικοι της πόλης αυτής στην βορειοδυτική επαρχία Χάτζα (Hajja) επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους πως οι επιδρομές του συνασπισμού, που θέτουν στο στόχαστρο θέσεις των ανταρτών στην πόλη εδώ και πολλές ημέρες, έπληξαν το νοσοκομείο.

Η Αμπς βρίσκεται κοντά στην πόλη Χαράντ (Haradh), στη μεθόριο με τη Σαουδική Αραβία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ