ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι Γάλλων συζεί με γορίλα εδώ και 18 χρόνια (pics)

Ζευγάρι Γάλλων συζεί με γορίλα εδώ και 18 χρόνια (pics)
Oli Scarff/Getty Images

Πολλοί από αυτούς που επιλέγουν ή τους τυχαίνει να μπει στη ζωή τους ένα ζωάκι, συχνά πυκνά παραπονιούνται κάνοντας λόγο για δέσμευση. Άδικο δεν έχουν, αλλά η συμβίωση με γάτες, σκύλους, κουνέλια ή καναρίνια είναι... παιχνιδάκι συγκριτικά με την καθημερινότητα ενός ζευγαριού από τη Γαλλία.

Οι Pierre και Eliane Thivillon ζουν κοντά στη Λιόν και διατηρούν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Πριν από 18 ολόκληρα χρόνια έπεσε στα χέρια τους, άγνωστο πως, ένα νεογέννητο θυληκό γοριλάκι. Το ονόμασαν Digit και αποφάσισαν να το κρατήσουν μέχρι να ενηλικιωθεί.

Μέρα με τη μέρα, ωστόσο, η Digit και οι... γονείς της, δένονταν όλο και περισσότερο. Ο θυληκός γορίλας συνήθισε τη ζωή μέσα στο σπίτι και τις βόλτες στον κήπο και έδειχνε ευχαριστημένη «αναγκάζοντας» το ζευγάρι να παρατείνει την παραμονή της. Σήμερα, 18 χρόνια μετά τη γέννησή της, η Digit αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας, όσο και αν αυτό ξενίζει. Σύμφωνα με τη βρετανική Metro, παρότι μεγάλωσε σε όγκο, εξακολουθεί να αποζητά προσοχή και να απολαμβάνει τη φροντίδα που της παρέχουν.

g1

Central FM Radio Spain

«Η εμπειρία να συζείς με τη Digit είναι τρομερή, αλλά έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Όσο μεγάλωνε, μας είχε ανάγκη. Και βλέποντας ότι όταν δεν ήμασταν παρόντες στενοχωριόταν, αναγκαστήκαμε να κόψουμε κάθε βραδινή έξοδο. Για 13 χρόνια, δεν πήγαμε ποτέ διακοπές, δεν επισκεφθήκαμε σινεμά ή θέατρο, δεν βγήκαμε ούτε για να δειπνήσουμε σε κάποιο εστιατόριο. Αφήστε στην άκρη το πόσα χρήματα ξοδεύουμε σε μπανάνες...» δηλώνει ο Pierre.

g2

Central FM Radio Spain

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, το ζευγάρι φρόντισε να διευκολύνει τη ζωή του. Έφτιαξε στη Digit ένα περιφραγμένο χώρο στον κήπο ώστε να διανυκτερεύει και την έμαθε να ζει ανεξάρτητη. Παρ' όλα αυτά, παραμένει... άσβεστη η επιθυμία της να ανέβει στο κρεβάτι και να στριμωχθεί, για να θυμηθεί τα παλιά και την εποχή που κοιμόταν στην αγκαλιά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ