ΚΟΣΜΟΣ

Σερβιτόρος πήρε φιλοδώρημα $500 σε λογαριασμό ύψους 37 σεντς...

Σερβιτόρος πήρε φιλοδώρημα $500 σε λογαριασμό ύψους 37 σεντς...
Dan Kitwood/Getty Images/Ideal Images

Το φιλοδώρημα στην Αμερική έχει ιδιαίτερη σημασία, αφενός γιατί είσαι υποχρεωμένος να αφήσεις, αφετέρου γιατί το ύψος του καθορίζεται από το ύψος του λογαριασμού και βέβαια από το πόσο ευχαριστημένος έμεινες. Υπάρχουν βέβαια και αξιοσημείωτες εξαιρέσεις.

Ένας σερβιτόρος σε εστιατόριο του Ντάλας, στο Τέξας, έλαβε φιλοδώρημα 135.135% μεγαλύτερο από την αξία του προϊόντος που σέρβιρε. Το άξιζε και με το παραπάνω...

Όταν ο Κέισι Σίμονς πήγε να καθαρίσει τραπέζι στο οποίο νωρίτερα καθόταν μία κοπέλα που αγόρασε ένα μπουκάλι νερό, είδε ένα χαρτονόμισμα των 500 δολαρίων και ένα σημείωμα σε χαρτοπετσέτα να τον περιμένουν.

«Χθες κάνατε τη μητέρα μου να χαμογελάσει για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό. Σαν χθες χάσαμε τον πατέρα μου. Αυτή η μέρα είναι η πιο δυσάρεστη του χρόνου, αλλά καταφέρατε να της φτιάξετε τη διάθεση... λέγοντάς της ότι θα πληρώσετε εσείς τα ψώνια της και ότι είναι πολύ όμορφη γυναίκα», έγραφε το σημείωμα και αναφερόταν σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Ο Σίμονς είχε διασταυρωθεί σε σούπερ μάρκετ με μια πολύ θλιμμένη γυναίκα. Άφησε τα ψώνια του στην άκρη και έσπευσε να της φτιάξει το κέφι, ενώ προσφέρθηκε να πληρώσει για τις αγορές της. Ξόδεψε 17 δολάρια αλλά το καλό του επεστράφη. Και με το παραπάνω...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ