Νορβηγία: Αρχηγός κόμματος συνελήφθη να παίζει Pokemon Go στο Κοινοβούλιο
Πηγή: NTB Scanpix/Vidar Ruud/via REUTERS

Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκε η ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος της Νορβηγίας επειδή συνελήφθη να παίζει... Pokemon Go κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Κοινοβούλιο για την αμυντική πολιτική της χώρας.

Οι κάμερες κυριολεκτικά "έπιασαν" την Τρίνε Σκέι Γκράντε να αιχμαλωτίζει ένα "Pokemon" αφού έθεσε ένα ερώτημα σε μια ομάδα ειδικών για τα αμυντικά θέματα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο ποιο ήταν το Pokemon που έπεσε στα δίχτυα της πολιτικού, ούτε αν ήταν τόσο σπάνιο, που την έκανε να αφοσιωθεί στο παιχνίδι. 

"Είναι ουσιαστικής σημασίας να παίρνουμε στα σοβαρά τις ευθύνες μας στο ΝΑΤΟ και την Αρκτική. Μιλούσαμε για πολύ σημαντικά πράγματα σήμερα" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, μιλώντας στην εφημερίδα VG που πρώτη αποκάλυψε το θέμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γκράντε απάντησε αρχικά στο δημοσίευμα στέλνοντας ένα μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι "κάποιοι από εμάς ακούνε καλύτερα όταν την ίδια ώρα κάνουν κάτι που δεν χρειάζεται σκέψη. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο". Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι σταμάτησε να παίζει όταν άλλα μέλη της Επιτροπής είπαν ότι προσβλήθηκαν από τη στάση της.

Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας έγινε πολύ δημοφιλές μέσα σε λίγες εβδομάδες, συχνά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Νωρίτερα σήμερα οι Φιλιππίνες προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που απαγορεύουν το παιχνίδι στα δημόσια κτίρια, λόγω των επιπτώσεων που έχει στην παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων...

Διαβάστε επίσης