ΚΟΣΜΟΣ

Σε προεκλογική εκδήλωση του Τραμπ θα μιλήσει ο Φάρατζ

Σε προεκλογική εκδήλωση του Τραμπ θα μιλήσει ο Φάρατζ
REUTERS/Carlo Allegri

Σε προεκλογική εκδήλωση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να μιλήσει ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο Βρετανός πολιτικός που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit και τάσσεται κατά της μετανάστευσης.

Ο Φάρατζ αναμένεται να αναφερθεί κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Τραμπ στον Μισισιπή «στην ιστορία της εκστρατείας υπέρ του Brexit», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του. Ωστόσο, υπεύθυνοι της εκστρατείας του Τραμπ δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Φάρατζ θα δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Φάρατζ, τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χλεύαζε ως τον επικεφαλής ενός κόμματος αποτελούμενου από «τρελάρες και κρυπτορατσιστές» πήρε την εκδίκησή του όταν η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ επικράτησε στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, εξέλιξη η οποία ανάγκασε τον Κάμερον να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, χαιρέτισε τη νίκη του Brexit, χαρακτηρίζοντάς το «πλήγμα στις πολιτικές ελίτ της Βρετανίας και της ΕΕ καλό οιωνό για τον ίδιο ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ