ΚΟΣΜΟΣ

Το ιταλικό ποδόσφαιρο δείχνει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες από το σεισμό

Το ιταλικό ποδόσφαιρο δείχνει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες από το σεισμό
REUTERS/ MAX ROSSI

Την αλληλεγγύη του σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία δείχνει έμπρακτα το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Την Παρασκευή, λίγο πριν από την πρώτη σέντρα στην Serie B, στον αγώνα ανάμεσα στην Σπέτσια και την Σαλερνιτάνα και μετά το ένα λεπτό σιγής που κρατήθηκε, οι αρχηγοί των δύο ομάδων κάλεσαν από το μικρόφωνο τους φιλάθλους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού.

Οι παίκτες της Serie A, Β και Lega Pro έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό για τα θύματα του σεισμού, υπό την εποπτεία της AIC (Ένωσης Ιταλών Ποδοσφαιριστών). Θα συμμετάσχουν και οι ομάδες με το 10% των εισπράξεων τους, μαζί με πολλές άλλες μεμονωμένες πρωτοβουλίες που θα συνεισφέρουν στους ανθρώπους που έχουν πληγεί.

«Οι σύλλογοι έχουν δείξει τώρα μεγάλη ευαισθησία και ο καθένας, σύμφωνα με τη δική του θέληση, θα συνεισφέρει,» δήλωσε ο πρόεδρος της Lega B, Αμπόντι, που ανακοίνωσε ότι η Lega θα είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από την τραγωδία.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι από την τραγωδία που έπληξε την καρδιά της χώρας και θα ήθελα να στείλω πρώτα απ' όλα τα συλλυπητήριά μας σε όσους έχουν έχασαν τους αγαπημένους τους. Για το λόγο αυτό θα δίνουμε ε 200.000 ευρώ, που θα διατεθούν για τις ενώσεις που βοηθούν τις σεισμόπληκτες περιοχές» ανέφερε ο νέος ιδιοκτήτης της Ίντερ Ζανγκ Ζιντόγκ, επικεφαλής της Suning.

«Αποφασίσαμε να αγοράσουμε την πλειοψηφία των μετοχών της Ίντερ, όχι μόνο επειδή ο σύλλογος είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά και γιατί είμαστε γοητευμένοι από μια όμορφη χώρα όπως η Ιταλία» πρόσθεσε.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δωρίσει ένα μέρος από τις εισπράξεις του αγώνα Νάπολι-Μίλαν για τα θύματα του σεισμού. Ακόμα τα έσοδα από το Μουσείο της Γιουβέντους στις 28 Αυγούστου, επίσης, θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.

Όσο για τους μεμονωμένους παίκτες και προπονητές, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι δωρεές είναι αμέτρητες. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει ήδη δημοπρατήσει ένα δείπνο μαζί του. Την ιδέα του ακολούθησαν ο πρωταθλητής του τένις Φάμπιο Φονίνι και ο μέσος της Παρί Σ.Ζ Μάρκο Βεράτι. Ο Κεντίρα της Γιουβέντους και ο Χόντα της Μίλαν , έχουν ανακοινώσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δωρεές τους για τα θύματα του σεισμού.

Επίσης μεταξύ των μεμονωμένων παικτών που ανέλαβαν πρωτοβουλία, είναι και ο Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της Ρόμα έχει δωρίσει φανέλα του για τη δημοπρασία έκτακτης ανάγκης στην πλατφόρμα Charitystars.com, αφιερωμένη σε όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Στη δημοπρασία υπάρχει ακόμα μία αναμέτρηση τένις με τη νικήτρια του US Open το 2015, Φλάβια Πανέτα, καθώς και η φανέλα του Πάολο Ντιμπάλα που θα φορέσει στο ματς Γιουβέντους-Σεβίλλη στο Champions League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ