ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική απέλαση προσφύγων από τη Γερμανία ζητά ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ

Μαζική απέλαση προσφύγων από τη Γερμανία ζητά ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ
REUTERS/ MUHAMMAD HAMED

Την μαζική απέλαση προσφύγων από τη Γερμανία ζητά ο υπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από «εντελώς ξένους πολιτισμούς» δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία.

«Ακόμα και αν έχει κανείς τις καλύτερες προθέσεις δεν θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε με επιτυχία τόσο πολλούς ανθρώπους από ένα εντελώς ξένο πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζέντερ στο γερμανικό περιοδικό Spiegel. Μάλιστα παρέπεμψε στην εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών ότι σε χώρες προέλευσης των προσφύγων, όπως είναι το Αφγανιστάν και το Ιράκ, υπάρχουν ασφαλείς περιοχές.

«Και στη Συρία ο εμφύλιος πόλεμος κάποτε θα τελειώσει. Ο νόμος για το άσυλο προβλέπει ότι όταν πάψει να υπάρχει ο λόγος φυγής, οι άνθρωποι επιστρέφουν στην πατρίδα τους», προσέθεσε ο βαυαρός πολιτικός, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να έχει προτεραιότητα αντί της επανένωσης των οικογενειών, (της άδειας δηλαδή να έλθουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας).

Στο στόχαστρο του Ζέντερ βρέθηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ την οποία επίκρινε για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε βαυαρικές πόλεις. «Η προστασία του εγχώριου πληθυσμού πρέπει να έχει τώρα την απόλυτη προτεραιότητα», ανέφερε στο περιοδικό, επισημαίνοντας πως «γι’ αυτό είναι σαφές ότι η φράση (της καγκελαρίου) "θα τα καταφέρουμε" δεν αρκεί. Πιστεύω ότι οι πολίτες επιθυμούσαν μετά τις επιθέσεις ένα άλλο μήνυμα, δηλαδή ότι καταλάβαμε. Ακόμα το περιμένουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ