Γερμανία: Ακροδεξιά διαμαρτυρία κατά των προσφύγων στην Πύλη του Βρανδεμβούργου
Πηγή: REUTERS

Μέλη του ακροδεξιού «κινήματος Identitarian» σκαρφάλωσαν σήμερα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο και κρέμασαν ένα πανό θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον «εξισλαμισμό» της Γερμανίας εξαιτίας των μαζικών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ δέκαπέντε διαδηλωτές παρέμειναν για 50 λεπτά πάνω στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, προτού κατέβουν, έκανε γνωστό  εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Στο  πανό αναγραφόταν το σύνθημα «προστατεύστε τα σύνορα- προστατεύστε το μέλλον» ενώ  κρατούσαν σημαίες με το λογότυπο του κινήματος.

Επιπλέον πέταξαν φυλλάδια όπου αναφερόταν ότι οι Γερμανοί έχουν «γίνει μειονότητα» εξαιτίας των προσφύγων και μεταναστών και προέτρεψαν τους πολίτες να ενεργήσουν κατά του «εξισλαμισμού».

Το κίνημα Identitarian βρίσκεται στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας. Ένας εκπρόσωπος τύπου των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι δραστηριότητες της οργάνωσης «αντίκεινται στην ελεύθερη δημοκρατική τάξη».

Διαβάστε επίσης