ΚΟΣΜΟΣ

«Άναψε» η σύγκρουση Τουρκίας - Κούρδων

«Άναψε» η σύγκρουση Τουρκίας - Κούρδων
Reuters

Σε προφανή αντίποινα προχώρησε η Τουρκία για την επίθεση με ρουκέτες από Κούρδους του YPG κατά αρμάτων μάχης χθες κοντά στη Τζαραμπλούς.

Σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας το τουρκικό πυροβολικό αλλά και η αεροπορία έβαλαν νωρίτερα σήμερα κατά θέσεων των Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Στην επιχείρηση , σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπήρξαν μεγάλες απώλειες αμάχων.

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα το πρωί στο χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα, νοτίως της συριακής πόλης Τζαραμπλούς, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπνέλ Ραχμάν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη, την Τετάρτη, της τουρκικής επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" που έχει στόχο να εκδιώξει το ΙΚ από τα τουρκικά σύνορα και να σταματήσει την προώθηση των κούρδων αυτονομιστών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί επικεντρώνονται νοτίως της Τζαραμπλούς, πρώην προπυργίου του ΙΚ στα τουρκικά σύνορα και πρώτης περιοχής που πέφτει στα χέρια των ανταρτών τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει τη YPG τρομοκρατική οργάνωση που συνεργάζεται με το PKK. Ωστόσο οι Αμερικανοί έχουν δώσει βοήθεια στην εν λόγω κουρδική ομάδα μιας και θεωρείται από τις πλέον αποτελεσματικές κατά του ISIS εντός της Συρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ