ΚΟΣΜΟΣ

«Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υπόσχεται ο Ματέο Ρέντσι στους σεισμόπληκτους

«Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υπόσχεται ο Ματέο Ρέντσι στους σεισμόπληκτους
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η σύζυγός του Ανιέζε (Agnese) στις κηδείες θυμάτων του σεισμού, που τελέστηκαν σε γυμναστήριο στην κωμόπολη Άσκολι Πιτσένο (Ascoli Piceno) της κεντρικής Ιταλίας, το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 REUTERS/Adamo Di Loreto

«Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi), αναφερόμενος στον τραγικό σεισμό της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε (Amatrice).

«Είναι σωστό να βιαστούμε. Αλλά, πάνω από όλα, για την ανοικοδόμηση, πρέπει να δουλέψουμε σωστά και με την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πληθυσμών», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Όπως τόνισε, «θα μπορεί να ελεγχθεί η χρήση κάθε λεπτού του ευρώ, αρχίζοντας από τα χρήματα που δωρίζονται μέσω κινητού».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πάνω από όλα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για ζωντανές κοινότητες, με ψυχή, όχι για εικόνες των καρτ ποστάλ».

Κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει την φύση, έγραψε ο Ρέντσι. «Αλλά πρέπει όλοι να εργασθούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας για τις ιταλικές οικογένειες».

«Θα χρειασθεί η δουλειά κάθε πολίτη, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με ουσιαστική προσπάθεια», υπογράμμισε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

«Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια», έγραψε στη συνέχεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση ενός δεκαοκτάχρονου νέου, «ο οποίος του χρόνου θα δώσει εξετάσεις για απολυτήριο Λυκείου, χωρίς να έχει πια τους γονείς του να τους διηγηθεί αν έγραψε καλά, διότι τους στέρησε την ζωή ο σεισμός».

«Η χώρα μας ξέρει πώς να αντιδράσει. Είμαστε καλοί και γενναιόδωροι, η πολιτική προστασία χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», έγραψε σε άλλο σημείο της δημόσιας αυτής παρέμβασής του ο Ιταλός πρωθυπουργός, που έκλεισε με τη φράση «Viva l'Italia».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ