ΚΟΣΜΟΣ

Οι Κούρδοι της Συρίας και οι τουρκικές δυνάμεις συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες

Οι Κούρδοι της Συρίας και οι τουρκικές δυνάμεις συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
REUTERS/ UMIT BEKTAS

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της περιοχής συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, ανέφερε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος της Centcom, της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

"Τις τελευταίες ώρες λάβαμε διαβεβαιώσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι θα σταματήσουν να στοχεύουν η μία την άλλη και θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζον Τόμας.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» με πρωταρχικό σκοπό την απώθηση των μαχητών του ISIS από την περιοχή κοντά στην τουρκοσυριακή μεθόριο, την οποία ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός από τις 23 Αυγούστου, εξελίχθηκε σε επιχείρηση κατά των Κούρδων.

Από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αποτρέψει μια εξάπλωση των μαχών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων της Συρίας, δύο από τους κρισιμότερους συμμάχους της στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ