Νίγηρας: Νεκροί και τραυματίες στην επανεμφάνιση της Μπόκο Χαράμ
Πηγή: REUTERS / JOE PENNEY

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δύο τραυματίστηκαν, ως αποτέλεσμα επίθεσης μαχητών της Μπόκο Χαράμ σε χωριό του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, το βράδυ της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Μπαχαμάν Λαουάλι, κυβερνήτης της Ντίφα στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε ανατολικές περιοχές έπειτα από τις αρχές Ιουνίου, όταν η οργάνωση εξαπέλυσε μια ευρεία επίθεση, πριν υποχωρήσει από την ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού.

«Η οργάνωση έκανε ξανά την εμφάνιση της για ακόμη μια φορά στην Τουμούρ. Παρά την ισχυρή άμυνα των οπλισμένων κατοίκων με τόξα και μαχαίρια, οι δράστες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πέντε ανθρώπους, τραυματίζοντας δύο ακόμη», μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι μαχητές, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος, εξαπέλυσαν «την επίθεση τους περίπου στις 22:00 το βράδυ (τοπική ώρα)» και «δραπέτευσαν προς την Νιγηρία, διασχίζοντας τον ποταμό Γιόμπε, φυσικό σύνορο των δύο χωρών», σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.


Διαβάστε επίσης

Βενεζουέλα: Σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών για την επίθεση κατά του Μαδούρο

Γερμανία: Περισσότερες από 700 επιθέσεις εναντίον μεταναστών το πρώτο εξάμηνο του '18

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις μετά την επίθεση με drones εναντίον του Μαδούρο

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση με ρόπαλο δέχθηκε 21χρονος