Πούτιν: Νωρίς να μιλάμε για προεδρικές εκλογές
Πηγή: Reuters/HANGZHOU

Αναποφάσιστος σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πουτίν, τονίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνεται η οποιαδήποτε συζήτηση για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

«Βρισκόμαστε λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να διεξαγάγουμε αυτές τις εκλογές, να δούμε τα αποτελέσματα. Αλλά μετά από αυτές, θα ακολουθήσουν σχεδόν δύο χρόνια. Άρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι΄αυτό», δήλωσε ο Πούτιν στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. συμπληρώνοντας ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα δηλώσει υποψηφιότητα.

Ερωτηθείς αν ο μελλοντικός ρώσος πρόεδρος μπορεί να εκπροσωπεί μια νεότερη γενιά πολιτικών, ο Πούτιν απάντησε:

«Βέβαια. Νομίζω ότι ένας μελλοντικός ηγέτης πρέπει να είναι αρκετά νέος αλλά ώριμος».

Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι οι ρωσικές Αρχές θα ήθελαν να δουν την επιρροή της Ρωσίας να γίνεται πιο αισθητή και πιο σημαντική αλλά θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο μόνο με ειρηνικά μέσα.

«Το θέμα δεν είναι καθόλου το έδαφος. Και σε όρους επιρροής, ναι, θα θέλαμε η επιρροή της Ρωσίας να είναι πιο αισθητή, πιο σημαντική, αλλά δίνουμε απολύτως ειρηνικό και θετικό περιεχόμενο σε αυτό:
οικονομική επιρροή, ανθρωπιστική επιρροή, η επιρροή που απορρέει από την ανάπτυξη ίσης συνεργασίας με τους γείτονές μας. Και αυτό είναι στο οποίο αποσκοπεί η εξωτερική πολιτική μας. Και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι' αυτό», δήλωσε ο Πούτιν στο Bloomberg.


Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις για την παρουσία Πούτιν στον γάμο της Κάριν Κνάισλ

Ο χορός του Πούτιν με την Αυστριακή ΥΠΕΞ

Συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν με φορτωμένη ατζέντα

Το γαμήλιο δώρο του Πούτιν στην ΥΠΕΞ της Αυστρίας