ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα εμπόρων ανθρώπων

Ιταλία: Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα εμπόρων ανθρώπων

Η αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα πως εξάρθρωσε μια εγκληματική συμμορία που διακινούσε κυρίως Σύρους πρόσφυγες στα Βαλκάνια και στην Δυτική Ευρώπη.

Σε διεθνή αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 21 άνθρωποι στην Αυστρία, την Γερμανία και την Ιταλία με την υποψία διακίνησης ανθρώπων, υπογραμμίζει η ιταλική αστυνομία.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν μια έρευνα που διεξήγαγαν οι διωκτικές αρχές στην βόρεια ιταλική πόλη Κόμο.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Σύροι υπήκοοι, ενώ άλλοι είναι Αλγερινοί, Αιγύπτιοι, Λιβανέζοι και Τυνήσιοι που εμφανίζονταν ότι κατοικούσαν στην περιοχή γύρω από το Κόμο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το εγκληματικό δίκτυο οργάνωσε την μεταφορά περισσότερων από 200 προσφύγων και μεταναστών από το 2014 έως το 2016, χρεώνοντάς τους τουλάχιστον 500 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, που συνεργάστηκαν με την Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής
Συνεργασίας (Eurojust).

Η έρευνα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου όταν ένας Ιταλός υπήκοος συνελήφθη στην Ουγγαρία "καθώς οδηγούσε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες", ανέφερε η Eurojust με ξεχωριστή της ανακοίνωση.

Η ιταλική αστυνομία επισήμανε πως η σπείρα διακινητών παραλάμβανε μετανάστες που είχαν φτάσει στην Ουγγαρία και από εκεί τους μετέφερε προς την Γερμανία, την Αυστρία και πιο σπάνια στην Γαλλία και την Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ