ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λαβρόφ κέρασε τους δημοσιογράφους πίτσα και... βότκα (vid)

Ο Λαβρόφ κέρασε τους δημοσιογράφους πίτσα και... βότκα (vid)
REUTERS

Η ώρα ήταν περασμένη και ο Τζον Κέρι καθυστερούσε να λάβει τις αποφάσεις του. Ο χώρος που διαπραγματευόταν με τον Σεργκέι Λαβρόφ για την Συρία ήταν γεμάτος με δημοσιογράφους που περίμεναν ατέλειωτες ώρες για να μάθουν που κατέληξαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών.

Και ενώ ο Τζον Κέρι σκεφτόταν τις κινήσεις του και καθυστερούσε, ο Σεργκέι Λαβρόφ απηύδησε! Έτσι σκέφτηκε να κατέβει στο υπόγειο του ξενοδοχείο της Γενεύης, President Wilson, όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι και να τους κεράσει πίτσες και βότκα.

«Ελπίζω να έχουμε ειδήσεις να σας πούμε πριν η Ουάσινγκτον πάει για ύπνο», τους είπε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας και τους ενημέρωσε ότι για την πολύωρη αναμονή θα πρέπει να κατηγορούν τον Αμερικανό ομόλογό του.

Περίπου μία ώρα αργότερα, ο Λαβρόφ εμφανίστηκε ξανά για να ταΐσει τους πεινασμένους για ειδήσεις – και όχι μόνο - δημοσιογράφους. Συνοδευόταν από συνεργάτες του, ο ένας από τους οποίους κουβαλούσε μια μεγάλη στοίβα κουτιά με πίτσες, που ανακοίνωσε πως ήταν δώρο «της αμερικανικής αντιπροσωπείας».

Καθώς οι δημοσιογράφοι έτρωγαν τις πίτσες, ο Λαβρόφ επέστρεψε, με δυο μπουκάλια ρωσική βότκα στα χέρια.

Πίτσα από την αμερικανική αντιπροσωπεία. Τη βότκα την προσφέρει η ρωσική αντιπροσωπεία, είπε με σοβαρό ύφος.

Διαβάστε επίσης:

Γενεύη: ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σε σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ