ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα κάλεσε τους Σύρους αντάρτες να σταματήσουν να πολεμούν τους Κούρδους

Η Μόσχα κάλεσε τους Σύρους αντάρτες να σταματήσουν να πολεμούν τους Κούρδους
Ο Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την κατάσταση στη Συρία, στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Maxim Zmeyev TPX IMAGES OF THE DAY

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε σήμερα τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό να σταματήσει τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον μονάδων των Κούρδων μαχητών για να βοηθήσει στην εφαρμογή της επικείμενης κατάπαυσης των εχθροπραξιών.

Παράλληλα σημείωσε πως αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας θα συνεχίσουν να διεξάγουν επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του (πρώην) Μετώπου Αλ Νούσρα.

Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εφαρμογής της εκεχειρίας στην Συρία, το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε πως εγκαθιδρύεται ένα ρωσο-αμερικανικό κέντρο συντονισμού για τον καθορισμό των ρωσικών στόχων και των στόχων του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Με βάση την συμφωνία (Ρωσίας–ΗΠΑ), το καθεστώς εκεχειρίας σε όλη την επικράτεια της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα στις 19:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι (Sergei Rudskoy).

«Η Ρωσία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας παύσης των εχθροπραξιών στην Συρία», πρόσθεσε ο Ρώσος στρατηγός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ