ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: «Κλειστά τα στόματα» μέχρι την προσφυγή στη Συνθήκη της Λισαβόνας

Brexit: «Κλειστά τα στόματα» μέχρι την προσφυγή στη Συνθήκη της Λισαβόνας
REUTERS/Luke MacGregor

Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται «να πει πολλά» για την διαδικασία με την οποία θα εξελιχθεί το Brexit πριν προσφύγει επισήμως στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δήλωσε την Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Ντέιβις, ο οποίος έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, τόνισε σε ομιλία του βρετανικό κοινοβούλιο πως αυτή πρόκειται να είναι μια "επίπονη διαδικασία".

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει βρεθεί υπό πίεση για να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις για το πώς σκοπεύει να ενεργοποιήσει την απόφαση αποχώρησης από την ΕΕ, έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. Έως τώρα λιγοστές λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit τόνισε πως η κυβέρνηση θα έχει έτοιμες και ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές διαπραγμάτευσης την στιγμή ενεργοποίησης του άρθρου 50. Η ημερομηνία της προσφυγής της χώρας στο εν λόγω άρθρο δεν είναι γνωστή.

Ο Ντέιβις παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να πείσει όσους ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση και στην Άνω και στην Κάτω βουλή ότι το Brexit θα αποφέρει κέρδη για την χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ