ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σκότωσε τα τέσσερα παιδιά της λόγω φτώχειας

Κίνα: Σκότωσε τα τέσσερα παιδιά της λόγω φτώχειας

Η φτώχεια και η εξαθλίωση ώθησε μια μητέρα στην Κίνα να γίνει σύγχρονη Μήδεια, αφού αδυνατώντας να συντηρήσει τα τέσσερα παιδιά της, τα σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Την τύχη της μητέρα είχε και ο πατέρας των παιδιών, ο οποίος μην μπορώντας να αντέξει τον χαμό της οικογένειάς του, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η Γιανγκ Γκαιλάν διέμενε με την οικογένειά της σε ένα πλίνθινο σπίτι με χωμάτινο πάτωμα στο χωριό Αγκουσάν, στη φτωχική επαρχία Γκανσού και λάμβανε ένα επίδομα προκειμένου να επιβιώσει η ίδια και η οικογένειά της, το οποίο, ωστόσο, για άγνωστη αιτία κόπηκε.

Η 28χρονη Κινέζα, μην μπορώντας πλέον να τα βγάλει πέρα, αποφάσισε να δηλητηριάσει τα τρία κορίτσια της ηλικίας από 3 έως 6 ετών, καθώς και τον 5χρονο γιο της και κατόπιν έβαλε τέλος στη ζωή της, πίνοντας η ίδια ένα μπουκάλι φυτοφάρμακο.

Η Γιανγκ ζούσε ακόμη όταν την βρήκε η γιαγιά της, ετοιμοθάνατη, ενώ όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καλούσε διαρκώς τους γιατρούς να την αφήσουν να πεθάνει. Ο 31χρονος σύζυγός της, Λι Κεγίνγκ, αγρότης, αφού κήδεψε τη γυναίκα και τα παιδιά του, αυτοκτόνησε 15 μέρες αργότερα.

Όπως διευκρίνισαν οι αρχές που έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, το επίδομα της οικογένειας είχε κοπεί από το 2014, ενώ σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η εν λόγω οικογένεια ήταν μια από τις πιο φτωχές του χωριού. Μάλιστα ορισμένοι συγγενείς τους υπονόησαν ότι το επίδομα κόπηκε λόγω διαφθοράς, αφού η οικογένεια αρνήθηκε να δωροδοκήσει τοπικούς αξιωματούχους.

Η οικογενειακή τραγωδία έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση γύρω από τη φτώχεια και τη διαφθορά στη χώρα. Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Στο Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, έχει γίνει viral το σύνθημα "Ζούμε σε μια βάναυση κοινωνία που τρώει τα παιδιά της".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ