ΚΟΣΜΟΣ

Κορίτσι μηνύει το Facebook για γυμνή φωτογραφία της

Κορίτσι μηνύει το Facebook για γυμνή φωτογραφία της
REUTERS/Dado Ruvic

Μια έφηβη από τη Βόρεια Ιρλανδία κατέθεσε πρόσφατα μήνυση εναντίον του Facebook, έπειτα από τη δημοσίευση γυμνής φωτογραφίας της από άλλους χρήστες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της 14χρονης κοπέλας, η φωτογραφία αυτή ήταν προϊόν εκβιασμού, ενώ στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε επανειλημμένως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC News, η ανήλικη κοπέλα μήνυσε τόσο το Facebook όσο και τον άνδρα που φέρεται να δημοσίευσε πρώτος τη γυμνή φωτογραφία. Οι δικηγόροι της κοπέλας μάλιστα, επισήμαναν στο δικαστήριο ότι η αποτροπή (μέσω μπλοκαρίσματος) της δημοσίευσης της φωτογραφίας θα έπρεπε να είχε αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» για την εταιρεία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου είδους στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του Facebook υποστήριξε ότι οι όποιοι ισχυρισμοί της 14χρονης κοπέλας δεν ευσταθούν, διότι η εταιρεία «κατέβαζε» τη φωτογραφία, όταν λάμβανε αναφορές για ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ, πάντως, απέρριψε την περασμένη Δευτέρα, τις αιτιάσεις του Facebook με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους, στις αίθουσες των ιρλανδικών δικαστηρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ