ΚΟΣΜΟΣ

Σε πολύωρη συνεδρίαση ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για το Κυπριακό

Σε πολύωρη συνεδρίαση ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για το Κυπριακό
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα (Espen Barth Eide) και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μετά το πέρας των συνομιλιών τους στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας στην πράσινη γραμμή, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 EUROKINISSI/AP Photo/Petros Karadjias

Σε πολύωρη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε αργά απόψε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έδωσε –όπως δήλωσε– στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων «σαφέστατη εικόνα» για την ως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Σε ερώτηση αν έχει καθησυχάσει τα κόμματα, είπε ότι «δεν είναι από μένα που εξαρτάται αν θα καθησυχάσουν ή όχι. Έδωσα μια σαφέστατη εικόνα για το πού βρισκόμαστε και συνεπώς, εναπόκειται στην καλοπιστία του καθενός».

Επίσης, είπε ότι δεν αισθάνεται πιέσεις ενόψει της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον Μουσταφά Ακιντζί (Mustafa Akıncı), στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει υπερβεί τις κόκκινες γραμμές. Αχρείαστη η ένταση μεταξύ μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο η επίτευξη λύσης εντός του 2016».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ