ΚΟΣΜΟΣ

Ο συριακός στρατός θα απομακρυνθεί από την οδό Καστέλο στο Χαλέπι, ανακοίνωσε η Μόσχα

Ο συριακός στρατός θα απομακρυνθεί από την οδό Καστέλο στο Χαλέπι, ανακοίνωσε η Μόσχα
Δύο άντρες περπατούν στο δυτικό Χαλέπι, με την στρατηγικής σημασίας οδό Καστέλο να φαίνεται στο βάθος, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας στη Συρία REUTERS/Abdalrhman Ismail TPX IMAGES OF THE DAY

Ο συριακός στρατός είναι έτοιμος να απομακρύνει τον οπλισμό του ταυτόχρονα με τις δυνάμεις της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης από την οδό Καστέλο στο Χαλέπι αύριο Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στην Συρία αντιστράτηγος Βλαντίμιρ Σαβτσένκο (Vladimir Savchenko).

«Η συριακή πλευρά στις 09:00 τοπική ώρα (σ.σ. και ώρα Ελλάδας) στις 15 Σεπτεμβρίου θα προβεί σε σταδιακή απόσυρση οπλοστασίου, στρατιωτικού εξοπλισμού και των ενόπλων δυνάμεων της ταυτόχρονα με τις οργανώσεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από την οδό Καστέλο με βάση πρωτύτερη συμφωνία», τόνισε ο Σαβτσένκο.

Η απομάκρυνση του οπλισμού θα πραγματοποιηθεί για να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική πλευρά της πόλης (σ.σ. που ελέγχεται από τους αντάρτες), πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής αρχηγός της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγος Βίκτορ Ποζνίχιρ (Viktor Poznikhir) δήλωσε σε επικοινωνία του με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πως Σύροι μαχητές κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρπόλησαν ένα σημείο ελέγχου της Ερυθράς Ημισελήνου στην οδό Καστέλο, με αποτέλεσμα δύο φύλακες να υποστούν εγκαύματα.

Το Κέντρο Συμφιλίωσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν σήμερα μαχητές στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ