ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έκτακτη σύσκεψη του ΟΗΕ

Συρία: Έκτακτη σύσκεψη του ΟΗΕ
REUTERS/Abdalrhman Ismail

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως για να εξετάσει το ενδεχόμενο στήριξης της αμερικανο-ρωσικής συμφωνίας για τη Συρία.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, κεκλεισμένων των θυρών, με αφορμή τον αποκλεισμό μιας φάλαγγας φορτηγών στην τουρκική μεθόριο η οποία μεταφέρει βοήθεια στους κατοίκους του Χαλεπιού.

Η συμφωνία της εκεχειρίας τηρείται σε γενικές γραμμές από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η παράδοση φαρμάκων σε πολιορκημένες περιοχές, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ αναφέρει ότι ο συριακός στρατός και οι οργανώσεις των ανταρτών δεν εφαρμόζουν πλήρως τη συμφωνία.

Όπως είπε:

Υπάρχουν αμοιβαίες αντεγκλήσεις. Πέρα από κάθε αμφιβολία, η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την επιρροή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι συμφωνίες εκεχειρίας εφαρμόζονται και ελπίζουμε ότι οι αμερικανοί συνάδελφοί μας θα κάνουν το ίδιο. Γενικά, μπορούμε ακόμη να πούμε πως η διαδικασία εκεχειρίας προχωρά, παρά κάποια πισωγυρίσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ