ΚΟΣΜΟΣ

Egyptair: Ίχνη από εκρηκτική ουσία βρήκαν Γάλλοι ερευνητές

Egyptair: Ίχνη από εκρηκτική ουσία βρήκαν Γάλλοι ερευνητές

Ίχνη από TNT, μιας εκρηκτικής ουσίας, βρήκαν Γάλλοι ερευνητές στα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir που συνετρίβη τον Μάιο στη Μεσόγειο, νοτιανατολικά της Κρήτης.

Η Γαλλία συμμετέχει στις έρευνες καθώς το αεροσκάφος με τους 66 επιβαίνοντες είχε αναχωρήσει από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο. Ανάμεσα τους βρίσκονταν και 15 Γάλλοι πολίτες.

Oι αιγυπτιακές αρχές δηλώνουν ότι θέλουν να υπάρξει από κοινού έρευνα με τους γάλλους για την επιβεβαίωση της ύπαρξης της εκρηκτικής ουσίας στα συντρίμμια, όμως η Γαλλία αρνείται, κατηγορώντας τους Αιγύπτιους ότι δεν επιτρέπουν την πλήρη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στα ευρήματα. «Κανένας από τους ερευνητές δεν εμποδίστηκε να πάρει μέρος στις έρευνες. Αντιθέτως, η εργασία γίνεται από κοινού σύμφωνα με τους όρους που διέπουν την διαδικασία» ανέφεραν οι Αιγύπτιοι.

Σύμφωνα με το «μαύρο κουτί» στο οποίο έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των πιλότων, στο αεροσκάφος είχε αναπτυχθεί καπνός, συγκεκριμένα στο μέρος όπου βρίσκονται τα όργανα πλοήγησης. Τα συντρίμμια που αναλύθηκαν έδειξαν ότι στο αεροσκάφος είχαν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ