ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της ηγέτιδας του AfD

Γερμανία: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της ηγέτιδας του AfD
REUTERS/Axel Schmidt

Φωτιά στο αυτοκίνητο της Φράουκε Πίτρι, ηγέτιδας του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), έβαλαν άγνωστοι, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Υποθέτουμε επί του παρόντος ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ανατολική πόλη της Λειψίας, προσθέτοντας πως οι αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο της επίθεσης.

Η επίθεση συνέβη αργά την Παρασκευή και δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, σημείωσε η εκπρόσωπος.

«Μια εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στο αυτοκίνητο μου χθες. Που θα σταματήσει άραγε αυτό;...», έγραφε στο twitter η Πίτρι.

Τον περασμένο χρόνο άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της αναπληρώτριας αρχηγού του AfD Μπεατρίξ φον Στορκ στο Βερολίνο.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε σε μια χρονική στιγμή που το ξενοφοβικό κόμμα έχει κερδίσει υποστήριξη ανάμεσα στους ψηφοφόρους που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την μεταναστευτική πολιτική ανοιχτών συνόρων της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Πριν δύο εβδομάδες, στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανίατο το ακροδεξιό κόμμα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), συγκεντρώνοντας το 20,8% των ψήφων.

Στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου, όπου αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Forschungsgruppe Wahlen για τον κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το AfD αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 14%, λαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσει ο 23% και το CDU, που προβλέπεται ότι θα λάβει ποσοστό 18%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ