ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μετακίνηση κατοίκων από τη Χομς συνιστά παραβίαση της εκεχειρίας, προειδοποιούν οι αντάρτες

Συρία: Μετακίνηση κατοίκων από τη Χομς συνιστά παραβίαση της εκεχειρίας, προειδοποιούν οι αντάρτες
Το σημείο όπου εξερράγη βόμβα στη συνοικία Μπαμπ Ταντμόρ (Bab Tadmor ή Πύλη της Παλμύρας), που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τείχος της πόλης Χομς στη Συρία, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 SANA/Handout via REUTERS

Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες της Συρίας υποστήριξαν σήμερα πως όποια προσπάθεια για απομάκρυνση αμάχων από την τελευταία κατεχόμενη από την αντιπολίτευση συνοικία της πόλης Χομς (Homs) θα ισοδυναμεί με πρόθεση τερματισμού της εκεχειρίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η προειδοποίηση έρχεται έπειτα από την ανακοίνωση των αρχών της Δαμασκού πως τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί μετακίνηση κατοίκων από το δυτικό προάστιο Αλ Ουαέρ (Al-Waer).

«Εάν οποιοσδήποτε κάτοικος μετακινηθεί από την συνοικία Αλ Ουαέρ, ή οποιαδήποτε άλλη πολιορκούμενη περιοχή στη Συρία, τότε το καθεστώς θα έχει τερματίσει σαφώς τη δέσμευσή του σε όποια προτεινόμενη κατάπαυση πυρός και όλες οι επαναστατικές ομάδες θα συνεχίσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να το πολεμήσουν», τονίζεται στην ανακοίνωση των ανταρτών.

Από την περασμένη Δευτέρα έχει τεθεί σε ισχύ κατάπαυση πυρός σε όλα τα μέτωπα της Συρίας, στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης συμφωνίας της Γενεύης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ