ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Μωρό κοάλα ξεπερνά το σοκ της απώλειας της μητέρας του με ένα λούτρινο

Αυστραλία: Μωρό κοάλα ξεπερνά το σοκ της απώλειας της μητέρας του με ένα λούτρινο
FACEBOOK/ AUSTRALIA ZOO

Παρηγοριά στην αγκαλιά μιας χνουδωτής κούκλας που το βοηθά να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας της μητέρας του βρήκε ένα μωρό κοάλα στην Αυστραλία.

Η μητέρα του Σέιν, ενός κοάλα ηλικίας 9 μηνών, σκοτώθηκε πρόσφατα από ένα αυτοκίνητο στο Κουίνσλαντ, στην ανατολική Αυστραλία. Τη στιγμή του δυστυχήματος το μωρό ήταν γαντζωμένο στην πλάτη της μητέρας του και εκτοξεύτηκε σε απόσταση 20 μέτρων. Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, όταν το βρήκαν οι σωτήρες του, δεχόταν ήδη επίθεση από κοράκια.

Ο Σέιν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άγριων Ζώων, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Στιβ Ίργουιν, του πασίγνωστου "κροκοδειλάκια" που σκοτώθηκε πριν από μια δεκαετία.

Πλέον ο Σέιν ξεπερνά τα προβλήματά του και μαθαίνει πώς να είναι ανεξάρτητο χάρη σε μια κούκλα κοάλα, στην οποία γαντζώνεται όπως θα έκανε και αν ήταν με τη μητέρα του, εξηγούν οι κτηνίατροι που τον ανέλαβαν. "Ο Σέιν δεν τραυματίστηκε στο δυστύχημα. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας και να πάρει πολύτιμα μαθήματα για να μπορέσει να ζήσει ανεξάρτητος στην άγρια φύση", είπε η διευθύντρια του ιδρύματος, Ρόζι Μπουθ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ