ΚΟΣΜΟΣ

Συναντώνται ξανά Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης

Συναντώνται ξανά Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι OZAN GUZELCE /MILFOTO/Getty Images/Ideal Image

Νέα συνάντηση  θα πραγματοποιήσουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, τον περασμένο Απρίλιο στη Μυτιλήνη και τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, το νέο τους ραντεβού ορίσθηκε στην Ασίζη, στην κεντρική Ιταλία.

Τον Απρίλιο Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλαν μήνυμα υπέρ των προσφύγων / μεταναστών, αυτή τη φορά θα στείλουν μήνυμα συνεργασίας μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών.

Η νέα τους συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Δίψα για Ειρήνη – Θρησκείες και Πολιτισμοί σε Διάλογο» που πραγματοποιείται στην Ασίζη.

Με βάση τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό η συνάντησή Πάπα - Οικουμενικού Πατριάρχη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες η Ορθόδοξη με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάνουν ουσιαστικά βήματα προσέγγισης. Οι δε Προκαθήμενοί τους επισημαίνουν την ανάγκη να έχουν συχνότερες συναντήσεις και να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "La Repubblica" τον περασμένο Ιούλιο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σαφής πρόοδος στο διάλογο μεταξύ της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος ξεκινώντας το μήνυμα που απηύθυνε με αφορμή την 1η Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη Φροντίδα της Δημιουργίας, αναφέρθηκε στον κοινό ενωμένο οίκο με τους Ορθοδόξους.

Επίσης, έκανε νέο άνοιγμα και έστειλε μήνυμα ενότητας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία εγκωμιάζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις πρωτοβουλίες του που έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Βαρθολομαίος τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Ιταλικής Δημοκρατίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιταλία, τιμήθηκε με την ανωτατη διάκριση της Ιταλικής Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της χώρας Sergio Mattarella, ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για τα 25 έτη της Πατριαρχικής Διακονίας Του.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναμένεται να τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο της Perugia με τον τίτλο του επιτίμου Διδάκτορα στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ