ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Όσλο, «ύποπτο» πακέτο στο εργοτάξιο της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ

Συναγερμός στο Όσλο, «ύποπτο» πακέτο στο εργοτάξιο της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ
NTB Scanpix/Cornelius Poppe/via REUTERS

Συναγερμός σήμανε στο Όσλο όταν εντοπίστηκε «ύποπτο» αντικείμενο στο εργοτάξιο όπου χτίζεται το κτίριο που πρόκειται να στεγάσει την αμερικανική πρεσβεία.

Το εργοτάξιο, αλλά και η γύρω περιοχή, εκκενώθηκαν άμεσα και σύμφωνα με το Reuters στο σημείο έσπευσε η αστυνομία της Νορβηγίας προκειμένου να κάνει έρευνες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο σημείο βρέθηκε και η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, προκειμένου να διερευνήσει τι ακριβώς κρύβει το ύποπτο πακέτο.

Το ειδικό ρομπότ της αστυνομίας ερεύνησε εξονυχιστικά το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο αποδείχθηκε τελικά «αθώο».

«Δεν ήταν επικίνδυνο αντικείμενο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Christian Krohn Engeseth, ο οποίος πάντως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό του.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για ένα αντικείμενο ικανό να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία πάντως παραμένει στο σημείο και συνεχίζει τις έρευνες, ενώ εξετάζει και το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν την μετεγκατάσταση της πρεσβείας τους στο Όσλο, από το κέντρο στα περίχωρα της νορβηγικής πρωτεύουσας, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ