ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς στις αιγυπτιακές ακτές

Ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς στις αιγυπτιακές ακτές
REUTERS/ STEFAN WERMUTH

Νέο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες, σημειώθηκε κοντά στις αιγυπτιακές ακτές, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι.  Στην περιοχή έχουν σπεύσει 15 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους διασωθέντες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο αυτό επέβαιναν συνολικά 600 άνθρωποι, εκ των οποίων έχουν διασωθεί οι 150. Από τους 29 νεκρούς που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής, οι 18 ήταν άνδρες, 10 γυναίκες και 1 παιδί, ανέφεραν ντόπιοι αξιωματούχοι.

Το πλοιάριο αναποδογύρισε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θαλάσσια περιοχής της Ροζέτας, μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου. "Οι αρχικές πληροφορίες είναι ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο. Το πλοίο πήρε κλίση και οι μετανάστες έπεσαν στο νερό", ανέφερε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Μπεχέιρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι επιζώντες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγκάχεντ έκανε λόγο για πέντε τραυματίες.

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Αιγύπτιοι, Σύροι και Αφρικανοί μετανάστες, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και προορισμός τους φαίνεται πως ήταν η Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ