ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση Ερντογάν- αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις περί Λωζάνης

Σύγκρουση Ερντογάν- αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις περί Λωζάνης
SEDAT SUNA - EPA

Σε καταδίκη των δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ ) της χώρας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη χθεσινή δήλωση Ερντογάν και πρότεινε στον «σουλτάνο» να στρέψει την προσοχή του «τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

«Πρόκειται για απαράδεκτη και λανθασμένη δήλωση η οποία είναι προϊόν της αντίληψης του Ερντογάν περί πολεμικής. Ο Ερντογάν δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την αξία της δημοκρατίας και της αρχής της κοσμικότητας. Ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Αυτά δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου στη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΡΛΚ, σύμφωνα με την «Hurriyet».

Στο ίδιο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρεται πως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ τόνισε πως «εκείνοι που είχαν καθίσει σε κείνο το τραπέζι (στμ. διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης) είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν έχουν κάνει το ίδιο αυτοί που έχουν την εξουσία εδώ και 14 χρόνια».

«Τα 16 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας όχι επειδή τα έδωσαν αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λωζάνης, αλλά λόγω της ανικανότητας αυτών που έχουν σήμερα την εξουσία», ολοκλήρωσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ