ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν οι αστυνομικοί που σκότωσαν 6χρονο σε καταδίωξη

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν οι αστυνομικοί που σκότωσαν 6χρονο σε καταδίωξη
Φωτογραφία αρχείου Patrick Smith Getty Images

Συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας που συνδέεται με τον θάνατο από σφαίρες ενός εξάχρονου αγοριού στη Λουιζιάνα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πρόκειται για το νέο θύμα περιστατικού υπερβολικής βίας από τις αμερικανικές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου σκοτώνοντας τον 6χρονο και τραυματίζοντας τον πατέρα του στην περιοχή Μάρκσβιλ στις 3 Νοεμβρίου.

Οι δύο ένστολοι είχαν συλληφθεί μετά το αιματηρό περιστατικό που προκάλεσαν. Οι εκπρόσωποι του νόμου, έριξαν και χτύπησαν με πέντε σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος τον εξάχρονο Τζέρεμι Μάρντις (Jeremy Mardis), καθώς καταδίωκαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του την Τρίτη.

Την είδηση φέρνει στο φως τo θυγατρικό κανάλι του CNN, WAFB. Ο πατέρας του θύματος, Κρις Φιου (Chris Few) βρίσκεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος.

"Ο Τζέρεμι Μάρντις έξι ετών δεν άξιζε να πεθάνει κατά αυτόν τον τρόπο", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Λουιζιάνα, Μάικλ Έντμονσον (Michael Edmonson).

Οι αστυνομικοί Νόρις Γκρινχάους Τζούνιορ (Norris Greenhouse Jr) και Ντέρικ Στάφορντ (Derrick Stafford) κατηγορούνται για φόνο δευτέρου βαθμού όπως και απόπειρα ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού, για ότι συνέβη στο Μαρκσβιλ (Marksville).

"Ως πατέρας ήταν το πιο ενοχλητικό πράγμα που έχω δει ποτέ", είπε ο Έντμονσον, αναφερόμενος στο υλικό από την κάμερα που κατέγραψε το περιστατικό.

Ο πατέρας δεν έφερε όπλο, όπως γίνεται γνωστό.

Πηγή CNN Officers arrested in shooting death of child in Louisiana
Faith Karimi CNN
Joe Sutton contributed to this report

ΔΗΜΟΦΙΛΗ