ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα ένα μέλος του ζωικού βασιλείου εξαφανίστηκε με τον θάνατο του Toughie

Ακόμα ένα μέλος του ζωικού βασιλείου εξαφανίστηκε με τον θάνατο του Toughie

Ακόμα ένα μέλος του ζωικού βασιλείου αποτελεί παρελθόν από τον πλανήτη μια και ο τελευταίος του εκπρόσωπος «έσβησε» στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα στις ΗΠΑ.

Ενδεχομένως να σας φανεί ασήμαντη η απώλεια του 12χρονου Toughie μια και ελάχιστοι έως κανείς δεν γνώριζε ότι εκπροσωπούσε το είδος Ecnomiohyla rabborum, ωστόσο σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους μόνο ως τέτοια δεν πρέπει να λογίζεται.

Το είδος πρωτοανακαλύφθηκε το 2005 στα δάση του Παναμά. Οι περιβαλλοντολόγοι αντιλήφθηκαν γρήγορα αφενός ότι υπήρχαν ελάχιστοι τέτοιο βάτραχοι, όπως επίσης και ότι απειλούνταν από φονική αρρώστια.

Θεώρησαν, σύμφωνα με το Dodo, ότι αν τους αιχμαλώτιζαν θα καταπολεμούσαν την ασθένεια και θα βοηθούσαν τη διαδικασία της αναπαραγωγής. Μόνο που το σχέδιό τους δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία.

Το 2009 πέθανε το τελευταίο θυληκό, το ακολούθησε ένας αρσενικός βάτραχος το 2012 και ο Toughie βρέθηκε να είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος... Μέχρι που έσβησε και αυτός.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εξαφανισθεί περισσότερα από 100 είδη αμφιβίων, ενώ υπολογίζεται ότι άλλα 6.285 κινδυνεύουν με εξαφάνιση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ