ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδίστηκε το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Χαλεπιού

Βομβαρδίστηκε το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Χαλεπιού
Twitter/SAMS

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού -του τμήματος που ελέγχεται από τους αντάρτες- επλήγη με τουλάχιστον δύο βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση SAMS.

«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μιας βόμβα διασποράς», δήλωσε μέλος της SAMS, μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο. Αυτό το ιατρικό ίδρυμα καθώς και ένα ακόμη είχαν ήδη γίνει στόχοι βομβαρδισμών την Τετάρτη.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν όλο το βράδυ της Παρασκευής το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν.

Υποστηριζόμενες από αεροπορικά πλήγματα των ρώσων συμμάχων τους, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσαν στις 22 Σεπτεμβρίου μια μεγάλης κλίμακας επίθεση για να ανακαταλάβουν ολόκληρη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Από τις συνοικίες του δυτικού Χαλεπιού που ελέγχουν, προχώρησαν προς το κέντρο και το βόρειο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, αναφέρει και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Όλη τη νύκτα ο ανταποκριτής του AFP άκουγε τον θόρυβο από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ-Χάλαμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και στη βόρεια συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα. Η επαρχία Σουλεϊμάν αλ-Χαλάμπι βρίσκεται πάνω στη γραμμή διαχωρισμού που διαιρεί από το 2012 το φιλοκυβερνητικό, δυτικό τμήμα του Χαλεπιού από τον ανταρτικό, ανατολικό τομέα, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ