ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στο Χαλέπι της Συρίας

Έκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στο Χαλέπι της Συρίας
Η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την υπουργική συνάντηση των EU3+3 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ) με το Ιράν κατά τη διάρκεια της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Andrew Kelly

Έκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Χαλέπι της Συρίας για ιατρική κάλυψη, ύδρευση, αποχέτευση και επισιτιστική βοήθεια.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα με κοινή δήλωσή τους η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι (Federica Mogherini) και ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην κοινή δήλωσή τους, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καλούν όλες τις πλευρές να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της ΕΕ που στόχο έχει να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κάνουν τη δουλειά τους για τη διάσωση και προστασία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΕ που λαμβάνεται σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία:

  • Αποσκοπεί στη διευκόλυνση της επείγουσας παροχής πρώτων βοηθειών στους αμάχους στο ανατολικό Χαλέπι, καλύπτοντας ιατρικές ανάγκες, σίτιση και νερό.
  • Αποσκοπεί στη διακομιδή των τραυματιών και των ασθενών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, από το ανατολικό Χαλέπι σε μέρη όπου θα τους παρασχεθεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ