ΚΟΣΜΟΣ

Αγιοποιείται ο ιερέας που σκοτώθηκε από τζιχαντιστές στη Γαλλία

Αγιοποιείται ο ιερέας που σκοτώθηκε από τζιχαντιστές στη Γαλλία
Osservatore Romano/ Handout via REUTERS

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε οδηγίες στην καθολική εκκλησία της Γαλλίας να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την αγιοποίηση του πατέρα Ζακ Χάμελ, του ιερέα που σφαγιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο από τζιχαντιστές μέσα στον καθεδρικό ναό της Ρουέν.

Παρ’ όλο που συνήθως οι διαδικασίες αυτές διαρκούν τουλάχιστον πέντε χρόνια, ο ποντίφικας είναι διατεθειμένος να τις επισπεύσει, αναφέρει η Guardian. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Βατικανού, για να αγιοποιηθεί κάποιος θα πρέπει να έχει κάνει ορισμένα θαύματα κατά τη διάρκεια της ζωής του ωστόσο, μπορεί να γίνεται εξαίρεση στην περίπτωση των Ιερομαρτύρων. Ο Πάπας έκανε σαφές πως ο Πατέρας Ζακ Χάμελ θεωρείται μάρτυρας και αυτό είναι ένα βήμα για την αγιοποίησή του.

Μάλιστα, χθες Κυριακή η εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray, άνοιξε και πάλι τις πύλες της για τους πιστούς, καθώς είχε παραμείνει κλειστή από την ημέρα που είχε διεξαχθεί το έγκλημα. Πραγματοποιήθηκε μια τελετή προς τιμήν του ιερέα, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών αλλά και μουσουλμάνοι πολίτες, για να τιμήσουν τον άγριο θάνατο του.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Αρχιεπίσκοπος Dominique Lebrun διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία για την αγιοποίηση του Πατέρα Ζακ Χάμελ έχει ήδη αρχίσει. Επίσης σημείωσε:

H τραγωδία της 26ης Ιουλίου του 2016 δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα είναι για πάντα ένα ανεξίτηλο σημάδι της εθνικής μας ιστορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ