ΚΟΣΜΟΣ

«Δανείσαμε λεφτά στον Τσίπρα»-Ο απίστευτος ισχυρισμός ιδιοκτήτη οίκου ανοχής

«Δανείσαμε λεφτά στον Τσίπρα»-Ο απίστευτος ισχυρισμός ιδιοκτήτη οίκου ανοχής
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Τι μπορεί να συνδέει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με έναν... οίκο ανοχής στο Μπερμιγχαμ; Η απάντηση -σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ροζ επιχείρησης-, είναι... τα κέρδη!

Αυτό τουλάχιστον επικαλέστηκε 66χρονος Κύπριος, όταν βρέθηκε κατηγορούμενος σε βρετανικό δικαστήριο για τον παράνομο οίκο ανοχής που διατηρούσε στο Μπέρμιγχαμ.

Ο ιδιοκτήτης του Libra club, ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε τίποτα παράνομο στη δραστηριότητά του, καθώς ως τον Φεβρουάριο του 2015 που λειτουργούσε, «παρείχε υπηρεσία στην κοινότητα», ενώ δεχόταν «επισκέψεις» από γιατρούς, δικηγόρους, κι άλλους... επιφανείς επαγγελματίες της περιοχής.

Παρ όλα αυτά, ο Αχιλλέας Νεοφύτου και άλλοι πέντε δήλωσαν ένοχοι στο δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ την περασμένη εβδομάδα για τη διατήρηση και διαχείριση οίκου ανοχής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο Αχιλλέας Νεοφύτου, φέρεται να κέρδισε περί τα 7 εκατομμύρια λίρες από την παράνομη δραστηριότητα του οίκου ανοχής, τα οποία ισχυρίστηκε ότι τα... δάνεισε στον Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC, σχετικά με το πού είναι τα λεφτά από τα κέρδη της επιχείρησης, ο 66χρονος Κύπριος απάντησε: «Καλή ερώτηση, ο καημένος ο Τσίπρας ξέμενε από λεφτά, ξέρετε για την Ελλάδα; Και τα δανείσαμε στον Τσίπρα!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ