ΚΟΣΜΟΣ

«Περίεργα» περιστατικά έθεσαν σε επιφυλακή για τρομοκρατικό χτύπημα την Air France

«Περίεργα» περιστατικά έθεσαν σε επιφυλακή για τρομοκρατικό χτύπημα την Air France
CHRISTOPHE PETIT TESSON

Μια σειρά από «παράξενα» περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε πτήσεις της Air France έχουν θέσει σε επιφυλακή τόσο τους ιθύνοντες του γαλλικού αερομεταφορέα, όσο και τις γαλλικές Αρχές, καθώς φοβούνται για σαμποτάζ ή τρομοκρατικό χτύπημα.

Η γαλλική σατυρική εφημερίδα Le Canard Enchainé αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της πως το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί μερικά «περίεργα» περιστατικά, αναφέροντας ενδεικτικά πως βρέθηκε γραμμένο με σπρέι σε πάνω από 40 αντλίες τροφοδοσίας αεροσκαφών το μήνυμα «Allahu akbar».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και οι πιλότοι της εταιρείας ανέφεραν αρκετές φορές δυσλειτουργία οργάνων κατά τον έλεγχο πριν από την απογείωση των αεροσκαφών από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

«Έχουμε παρατηρήσει διάφορες «ανωμαλίες» πριν από εμπορικές πτήσεις», δήλωσε στην εφημερίδα Le Canard Enchainé πηγή από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ωστόσο η εφημερίδα Le Figaro, σε δικό της δημοσίευμα, τονίζει πως οι φήμες για «σημάδια» σαμποτάζ δεν επιβεβαιώνονται από την Air France.

«Καμία κακόβουλη πράξη σε εμπορική πτήση της Air France δεν έχει επιβεβαιωθεί», ξεκαθάρισε η εταιρεία.

Ωστόσο η Le Canard Enchainé επικαλείται έρευνες των γαλλικών Αρχών που «έδειξαν» συγκεκριμένο εργαζόμενο του γαλλικού αερομεταφορέα, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ και φέρεται να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, διέφυγε από τη Γαλλία και εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Υεμένη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκαν και οι κινήσεις ακόμη δύο εργαζομένων στην εταιρεία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπισθεί αποδεικτικά στοιχεία που να τους συνδέουν με τα «περίεργα» περιστατικά που παρατηρούνται στις πτήσεις.

Σημειώνεται πως από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και συνέβη το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, οι έρευνες της εταιρείας έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση 73 ύποπτων ατόμων τα οποία απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στην εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ