ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί επίσημα τη Μόσχα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί επίσημα τη Μόσχα για τις κυβερνοεπιθέσεις
Αμερικανοί πολίτες ψηφίζουν στις προκριματικές εκλογές, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, σε παντοπωλείο στην πόλη Νασιοναλ Σίτι (National City) της Καλιφόρνια REUTERS/Mike Blake/File Photo

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι «πεπεισμένη» ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον προσώπων και πολιτικών θεσμών στις ΗΠΑ, οι οποίες σχετίζονται με τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Αυτό γνωστοποίησαν σε κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Director of National Intelligence) Τζέιμς Κλάπερ (James R. Clapper).

«Η Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (US Intelligence Community) είναι πεπεισμένη ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε τις πρόσφατες υποκλοπές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων και θεσμών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών οργανώσεων των ΗΠΑ», σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση.

«Αυτές οι κλοπές και οι διαρροές αποσκοπούν σε παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ», κατά την ίδια ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη φάση της κορύφωσης της εκστρατείας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η καταγγελία ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων των Δημοκρατικών καταγράφεται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα για μια σειρά από διεθνή ζητήματα.

Η Ουάσιγκτον κατήγγειλε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πλήττουν νοσοκομεία και πολιτικούς στόχους στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπιού, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ