ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθησαν 3 ύποπτοι για τον συναγερμό στο Κέμνιτς

Γερμανία: Συνελήφθησαν 3 ύποπτοι για τον συναγερμό στο Κέμνιτς

Στη σύλληψη τριών ανθρώπων στο Κέμνιτς, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον 22χρονο Σύρο, ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης, προχώρησαν οι γερμανικές αρχές.

Οι δύο από τους υπόπτους συνελήφθησαν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ο οποίος παραμένει κλειστός, ενώ ο τρίτος συνελήφθη στο κέντρο του Κέμνιτς, όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα.

Η αστυνομία της Σαξονίας διεξάγει από το μεσημέρι του Σαββάτου μεγάλη επιχείρηση στην πόλη Κέμνιτς για τον εντοπισμό του 22χρονου Τζάμπερ Αλκμπάρ. Κατά τη διάρκεια έρευνας σε διαμέρισμα της περιοχής βρέθηκαν μεγάλης ισχύος εκρηκτικά, ενώ οι αρχές απέκλεισαν άμεσα την περιοχή και ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μην βγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο, όπως είπαν, θα ληθφθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα για την απομάκρυνση περισσότερων κατοίκων από την περιοχή.

Νωρίτερα η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα έρευνας για τον Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ, γεννημένο τον Ιανουάριο του 1994, που φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα και είναι "ύποπτος για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης". Παράλληλα δημοσίευσαν φωτογραφίες του, ενώ προειδοποιούν ότι το πρόσωπο αυτό πρέπει να θεωρείται ότι είναι επικίνδυνο.

08 01 33 image 65

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Focus online, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Τζάμπερ Αλμπάκρ έφθασε πέρυσι στη Γερμανία και παρακολουθείτο από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Φέρεται να θεωρείτο ύποπτος για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης που είχε στόχο γερμανικό αεροδρόμιο.

"Λαμβάνουμε τα γεγονότα αυτά σοβαρά υπόψη. Οι αρμόδιες αρχές είναι σε στενή συνεργασία", δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ