ΚΟΣΜΟΣ

Ορθόδοξη λειτουργία στην Παναγιά των Παρισίων

Ορθόδοξη λειτουργία στην Παναγιά των Παρισίων
Στιγμιότυπο από τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στον ναό της Παναγίας των Παρισίων, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας / Métropole orthodoxe grecque de France mgro.fr

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ εορτάστηκε το απόγευμα της Κυριακής για ακόμη μία χρονιά ο εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στον περίφημο ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Στον πανηγυρικό εσπερινό ο μητροπολίτης Εμμανουήλ πλαισιώθηκε από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Γαλλίας αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παφίλη και τον ιεροδιάκονο π. Ζαν Ντρομπό (Jean Drobot).

Επιπλέον, παρίσταντο ο επίσκοπος Ρηγίου Ειρηναίος και ορθόδοξοι ιερείς της Γαλλίας.

Στην ακολουθία παρευρέθη ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος Ζαν-Μαρί Ζασιέ (Jean-Marie Jachiet) ως εκπρόσωπος του καρδιναλίου των Παρισίων Αντρέ Βεν-Τρουά (André Vingt-Trois), o οποίος ευχαρίστησε τους ορθόδοξους πιστούς για την παρουσία τους σε αυτόν τον ιστορικό ναό.

Πριν από χρόνια, η Μητρόπολη Γαλλίας προσέφερε την ιερή εικόνα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον καθεδρικό ναό της Notre Dame.

Έκτοτε, αποτελεί παράδοση ο ορθόδοξος μητροπολίτης Γαλλίας να τελεί εκεί τον πανηγυρικό εσπερινό στις αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ