ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Νόαμ Τσόμσκι σε Μπαράκ Ομπάμα

Επίθεση Νόαμ Τσόμσκι σε Μπαράκ Ομπάμα
WIKIPEDIA

Κατά του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε ο Νόαμ Τσόμσκι, τον οποίο καταγγέλλει για “στρατηγική θανάτου” με την χρήση των drones κατά της τρομοκρατίας.

Ο 87χρονος Αμερικανός πρώην καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) έκανε έναν αρνητικό απολογισμό της οκταετούς θητείας του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ. "Στην κατάταξη όλων των Αμερικανών προέδρων θα είναι από την θετική πλευρά, αλλά ο συνολικός απολογισμός δεν είναι πολύ θετικός", δήλωσε ο Τσόμσκι, εκ των επιφανέστερων προσωπικοτήτων της αμερικανικής αριστεράς.

Σύμφωνα με τον Τσόμσκι, ο Ομπάμα ήταν πολύ αποτελεσματικός ρητορικά, "αλλά αν δούμε την πολιτική του, ένα μέρος της είναι πραγματικά φοβερό, αν λάβουμε υπόψη την παγκόσμια στρατηγική θανάτου", εννοώντας την πολιτική της χρήσης των τηλεχειριζόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της τρομοκρατίας.

"Δεν περίμενα από αυτόν τίποτα, οπότε δεν μπορώ να έχω απογοητευτεί. Έβλεπα τον Ομπάμα ήδη από το 2008 με κριτικό μάτι", εξήγησε ο ίδιος.

"Το 2001 η ισλαμική τρομοκρατία ήταν περιορισμένη σε μια περιορισμένη περιοχή στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και πού είναι σήμερα; Διεσπαρμένη σε όλον τον κόσμο. Κάθε φορά που χτυπάμε με τη σφύρα, τα πράγματα γίνονται χειρότερα", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Συρία, ο Τσόμσκι τόνισε: "Όλοι γνωρίζουν καλά τι επιθυμούν. Το τέλος της βίας, διαπραγματεύσεις, ειρήνη. Αλλά πώς; Τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι τρομερό. Θα έπρεπε ίσως να βομβαρδίσουμε τον Άσαντ;".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ