ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Συρία - Δηλώσεις του Φρ. Ολάντ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Συρία - Δηλώσεις του Φρ. Ολάντ
REUTERS/Khalil Ashawi

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται, όπως και οι βομβαρδισμοί.

Μια νέα επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη από αντάρτες σε σχολείο της πόλης Ντεράα, όπου έχασαν άλλοι πέντε άνθρωποι την ζωή τους –ανάμεσα τους και παιδιά- ενώ 20 ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σημειώνεται πως η Ντεράα, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Συρίας, είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση και σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

«Είναι οι πιο σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές αφότου το καθεστώς ανακοίνωσε τη μείωση των βομβαρδισμών στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου», ανέφερε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Εκτός της επίθεσης στο σχολείο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στο όνομα του αλ-Μπαγκντάντι σε ένα χωρίο της βόρεια Συρίας, αφήνοντας δέκα νεκρούς. Η έκρηξη σημειώθηκε στο αλ-Μάσι, το οποίο βρίσκεται σε περίχωρα της περιοχής Μάνμπιτζ, ανέφερε η ΜΚΟ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν με τη Μόσχα για τη Συρία, αλλά οι συνομιλίες πρέπει να είναι «ειλικρινείς και αυστηρές».

«Με τη Ρωσία, η Γαλλία έχει μια μεγάλη διαφωνία για τη Συρία και το ρωσικό βέτο στο γαλλικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει εμποδίσει την παύση των βομβαρδισμών και την επίτευξη μιας εκεχειρίας», είπε ο Ολάντ, σε ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

«Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να έχουμε έναν διάλογο με τη Ρωσία, αλλά πρέπει να είναι αυστηρός και ειλικρινής. Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συναντήσω τον πρόεδρο Πούτιν αν μπορούμε να κάνουμε πρόοδο για την ειρήνη», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ