ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Πολιτική ρητορεία τα περί εγκλημάτων πολέμου στο Χαλέπι

Πούτιν: Πολιτική ρητορεία τα περί εγκλημάτων πολέμου στο Χαλέπι
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά στους δημοσιογράφους της γαλική τηλεόρασης TF1 στην πόλη Κοβρόβ (Kovrov), μεγάλο κέντρο της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, στην περιφέρεια Βλαντίμιρ, βορειοανατολικά της Μόσχας, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 Sputnik/Kremlin/Alexei Nikolskyi via REUTERS

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (Vladimir Putin) χαρακτήρισε «πολιτική ρητορεία» τις κατηγορίες ότι η χώρα του διέπραξε εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι.

«Πρόκειται για πολιτική ρητορεία που δεν έχει και πολύ νόημα και δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα στη Συρία. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι εταίροι μας των χωρών της Δύσης – και καταρχάς σίγουρα οι ΗΠΑ– είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Σε συνέντευξη που μετέδωσε σήμερα το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Πούτιν εξήγησε ότι οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι στοχεύουν να πλήξουν «το Μέτωπο Αλ Νούσρα, οργάνωση (που) θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα και βρίσκεται στον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές από τα Ηνωμένα Έθνη».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Και δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να εκβιάζουν ολόκληρο τον πλανήτη αιχμαλωτίζοντας ομήρους, σκοτώνοντας κρατουμένους, σφάζοντάς τους», τόνισε ο Πούτιν.

«Εάν θέλουμε να φθάσουμε έως το τέλος στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, πρέπει να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες και να μην επιτρέπουμε να μας λυγίζουν ή να μας αναγκάζουν σε οπισθοχώρηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ