ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσφυγες προσπάθησαν να πουλήσουν το μωρό τους στο eBay

Πρόσφυγες προσπάθησαν να πουλήσουν το μωρό τους στο eBay
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Alkis Konstantinidis

Μια οικογένεια προσφύγων από τη δυτική Γερμανία, φαίνεται πως επιχείρησε να πουλήσει το μωρό της στο eBay έναντι 5.000 ευρώ, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στην οικία που διαμένει η οικογένεια, στο Ντούισμπουργκ, της δυτικής Γερμανίας και σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών υπάρχουν "τα αποδεικτικά στοιχεία".

Η χώρα προέλευσης των προσφύγων δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο διευκρινίζεται ότι η οικογένεια είχε αιτηθεί άσυλο από τη χώρα. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, την Τρίτη, αναρτήθηκε μια αγγελία σχετικά με την πώληση ενός μωρού έναντι του ποσού των 5.000 ευρώ «σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα από τον λογαριασμό διαδικτυακής σύνδεσης του ζευγαριού» πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε επίσης ότι ο λογαριασμός αυτό στο Διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε και από άλλα μέλη της οικογένειας.

Οι αστυνομικοί παρέδωσαν το κοριτσάκι ηλικίας 40 ημερών στο Γραφείο Προστασίας Νεότητας, οι γονείς οδηγήθηκαν στις ανακριτικές Αρχές, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ