Ρώσος φωτογράφος, όμηρος Σύρων ανταρτών, απελευθερώθηκε μετά από τρία χρόνια
Πηγή: REUTERS/ BASSAM KHABIEH

Απελευθερώθηκε μετά από τρία χρόνια ένας Ρώσος φωτογράφος ο οποίος είχε απαχθεί και κρατείτο όμηρος από μια ομάδα Σύρων ανταρτών.

Ο 35χρονος Κονσταντίν Ζουραβλιόφ, ο οποίος σκόπευε να ταξιδέψει κάνοντας ότο-στοπ από το Τομσκ της ανατολικής Σιβηρίας μέχρι τη Σαχάρα, είχε περάσει από την Τουρκία στη Συρία. Φτάνοντας στο Χαλέπι τον Οκτώβριο του 2013, τον απήγαγαν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Λίουα αλ Ταουχίντ. Η οργάνωση τον κατηγορούσε ότι ήταν "κατάσκοπος" του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Λίουα αλ Ταουχίντ, μια ομάδα προσκείμενη στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, η οποία είχε αποσχισχθεί από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ήταν πανίσχυρη εκείνη την εποχή στην επαρχία του Χαλεπιού. Στη συνέχεια συμμάχησε με άλλες ομάδες για να σχηματίσουν το "Ισλαμικό Μέτωπο", μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας.

Την είδηση της απελευθέρωσης του Ζουραβλιόφ ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB), ενημερώνοντας ότι έχει επιστρέψει ήδη στη Ρωσία.

Ο Ζουραβλιόφ, ο οποίος έχει πάθος με τα ταξίδια, έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου. Την εποχή της απαγωγής του σχεδίαζε να πάει στη Σαχάρα και να μείνει εκεί μόνος του για 21 ημέρες, στο πλαίσιο μιας έκθεσης που σκόπευε να οργανώσει με τον τίτλο "Πρόσωπο με πρόσωπο με την έρημο".

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!