ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνελήφθη 19χρονος που πιστεύεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

Βρετανία: Συνελήφθη 19χρονος που πιστεύεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

Στη σύλληψη ενός νεαρού, μετά τον εντοπισμό ύποπτου δέματος στο μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα κοντά στην Canary Wharf προχώρησαν την Πέμπτη οι βρετανικές αστυνομικές Αρχές.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου ακινητοποίησης κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη του 19χρονου υπόπτου, στο βόρειο Λονδίνο. Ο νεαρός φέρεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα κίνητρα του 19χρονου, όμως σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί αναζητούν πιθανούς συνεργούς του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης μέσα σε έναν συρμό στον σταθμό Νορθ Γκρίνουιτς, κοντά στη συνοικία Canary Wharf.
Ο σταθμός εκκενώθηκε και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν το αντικείμενο με ελεγχόμενη έκρηξη.

Από τον σταθμό Νορθ Γκρίνουιτς υπάρχει πρόσβαση στην αίθουσα συναυλιών Ο2 Arena, χωρητικότητας 20.000 θεατών, όπου το βράδυ της Πέμπτης ήταν προγραμματισμένη μια εμφάνιση του καναδικού ροκ συγκροτήματος Nickelback.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι μετά το επεισόδιο αυτό θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, ακόμη και με περιπολίες ενόπλων αστυνομικών, στους διαμετακομιστικούς κόμβους και τα μέσα μεταφοράς, προκειμένου οι Αρχές να καθησυχάσουν τους πολίτες για την ασφάλειά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ