ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου στη Μάλτα (vid)

Η στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου στη Μάλτα (vid)

Τα δραματικά τελευταία δευτερόλεπτα στον αέρα, καθώς και τη στιγμή της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους που το πρωί της Δευτέρας κατέπεσε στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτας, λίγο μετά την απογείωσή του, κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα.

Tο αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτα στις 07:20 (τοπική ώρα) το πρωί της Δευτέρας, λίγο μετά την απογείωσή του, κοντά στο διάδρομο του αεροδρομίου και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, φαίνεται πως παρουσίασε πρόβλημα στην μηχανή. Πρόκειται για ένα μικρό ελικοφορό αεοροσκάφος που νοικιάστηκε στο Λουξεμβούργο και προορισμός του ήταν η Μιζουράτα της Λιβύης. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο μετά την απογείωσή του να παίρνει ύψος, όταν ξαφνικά πήρε απότομα κλίση προς τα δεξία. Στη συνέχεια κατέπεσε στο έδαφος.

Τα θύματα της συντριβής είναι τρεις υπάλληλοι του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και δύο ιδιώτες εργολάβοι μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Jean-Yves Le Drian.

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε αποστολή επιτήρησης πάνω από την Μεσόγειο θάλασσα και το υπουργείο θα διεξάγει έρευνα για το τι προκάλεσε την συντριβή, συνεχίζει το Reuters.

Μογκερίνι: Δεν ήταν ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα. Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ, δήλωσε στο Twitter η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, διαψεύδοντας έτσι τις πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή Ενημέρωσης, που έκαναν λόγο ότι τα θύματα ήταν Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά την πληροφορία ότι επρόκειτο να αεροπλάνο του Λουξεμβούργου ναυλωμένο από τη Frontex. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από την ίδια την ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου, τα πέντε θύματα της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα, είναι Γάλλοι, χωρίς να αναφέρει εάν πρόκειται για στρατιωτικούς ή πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ