ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι στην Κύπρο για επαφές με Αναστασιάδη–Ακιντζί

Επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι στην Κύπρο για επαφές με Αναστασιάδη–Ακιντζί
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σουηδό υπουργό Εξωτερικών Μαργκό Βάλστρεμ (Margot Wallström) στην έδρα της σουηδικής κυβέρνησης στο Ρόζενμπαντ (Rosenbad) στη Στοκχόλμη, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 TT News Agency/Janerik Henriksson/via REUTERS

Επίσκεψη στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η Φεντερίκα Μονγκερίνι (Federica Mogherini), σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί (Mustafa Akinci).

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναμένεται να ενημερωθεί για το κρίσιμο στάδιο, στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό και θα ανταλλάξει ιδέες με τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ, συνάντηση μιας ώρας είχε σήμερα με τον κ. Ακιντζί ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα (Espen Barth Eide), ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Tα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφερεαν ότι είχαν «μια πολύ ολοκληρωμένη συζήτηση για το πώς να οργανώσουν τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων στο εξωτερικό».

«Είμαστε σε πολύ κρίσιμες ημέρες, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, θα έλεγα, αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας και όλοι εργαζόμαστε με την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε σωστά τον χρόνο που έχουμε όσο καλύτερα μπορούμε», δήλωσε ο Έσπεν Άιντα.

Χωριστές επαφές με τους Ακιντζί και Έσπεν Άϊντα είχε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Αιρώ (Jean-Marc Ayrault), ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Τουρκία-Κύπρο-Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ