ΚΟΣΜΟΣ

Το πρόστιμο ήταν 744 δολάρια. Πλήρωσε 25 σεντς...και έχει δίκιο (pic)

Το πρόστιμο ήταν 744 δολάρια. Πλήρωσε 25 σεντς...και έχει δίκιο (pic)
REUTERS/Henry Romero

Η κλασική αντίδραση σε μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα είναι ενόχληση, θυμός, μερικά "γαλλικά" και τελικά υποταγή στον νόμο και πληρωμή του. Αυτά για όλους εκτός από έναν Αυστραλό οδηγό που βρήκε έναν πολύ αστείο τρόπο να σωθεί από το πρόστιμο.

Ο Λίαμ Τζόουνς από το Περθ πάρκαρε το αυτοκίνητο του στον ιδιωτικό χώρο της εταιρείας Wilson Security. Πλήρωσε για δύο ώρες και όπως λέει ο ίδιος άργησε να πάρει το αμάξι του μόλις τέσσερα λεπτά. Έλαβε λοιπόν ένα πρόστιμο 49 δολαρίων για «παραβίαση συμβολαίου».

Το «παραβίαση συμβολαίου» τράβηξε την προσοχή του Λίαμ και αυτό που ακολούθησε είναι τρομερά αστείο.

Ο «παραβάτης» έβαλε κάτω τα ποσά και με τρομερή λεπτομέρεια συνέταξε μια επιστολή προς την εταιρία. Βάση της χρέωσης του για τα τέσσερα αυτά λεπτά υπολόγισε ότι μια ώρα στο πάρκινγκ κοστίζει συνολικά 744 δολάρια. Ποσό τουλάχιστον εξωφρενικό.

«Αυτό σημαίνει ότι το παρκινγκ που έχει 100 θέσεις θα προσέδιδε στην εταιρεία ποσό ανάλογο με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Σομαλίας».

Ο κ. Τζόουνς θεώρησε πως πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο ανάλογο της πραγματικής αξίας της θέσης που πλήρωσε και υπερχρησιμοποίησε για τέσσερα λεπτά.

Τους έστειλε λοιπόν 25 σεντ υπολογίζοντας πως αφού για δύο ώρες πλήρωσε συνολικά 7 δολάρια, το κόστος των τεσσάρων λεπτών είναι 23.3 σεντ. Μάλιστα στο γράμμα του δείχνει και απίστευτη γενναιοδωρία χαρίζοντας τους τα ρέστα.

«Από δω και πέρα θεωρώ πως η συναλλαγή μας έχει ολοκληρωθεί. Παρακαλώ μην μου επιστρέψετε τα 1,7 σεντ».

Δυστυχώς παρά την λογική της σκέψης του ο διευθυντής της εταιρείας ενημερώνει πως μάλλον θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο.

«Οι πελάτες συμφωνούν μαζί μας για την χρήση των δομών του παρκινγκ. Πρέπει να πληρώσουν για την χρονική περίοδο που παραμένουν στις δομές και αν δεν το κάνουν θα τους δοθεί κλήση, όπως γίνεται σε παρκινγκ σε όλο τον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ