ΚΟΣΜΟΣ

H αστυνομία του Καναδά στέλνει sms σε 7.500 κινητά για την εξιχνίαση δολοφονίας

H αστυνομία του Καναδά στέλνει sms σε 7.500 κινητά για την εξιχνίαση δολοφονίας
Photo by Mike Carroccetto/Getty Images/Ideal Image

Χιλιάδες γραπτά μηνύματα προσανατολίζονται να στείλουν οι αστυνομικές αρχές του Οντάριο του Καναδά προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθεια ανθρώπων που πιθανόν ήταν παρόντα σε δολοφονία το Δεκέμβριο του 2016.

Οι αρχές ευελπιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αντλήσουν πληροφορίες από ανθρώπου που βρίσκονταν κοντά στον τόπο του εγκλήματος όταν έγινε η δολοφονία του Τζον Χατς, το 2015 .

Περίπου 7.500 κινητά τηλέφωνα, που έχουν αναγνωριστεί ότι βρίσκονταν στις 16 Δεκεμβρίου 2015, κοντά στη διαδρομή που είχε πάρει ο Χατς το βράδυ που δολοφονήθηκε, θα λάβουν μηνύματα ζητώντας τους να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας οι αρχές είχαν πάρει το «πράσινο φως», με δικαστική απόφαση, προκειμένου να ανακαλύψουν τους αριθμούς των ενεργών κινητών τηλεφώνων που είχαν χρησιμοποιηθεί πέρυσι κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι από το δικαστήριο οι αρχές είχαν ζητήσει άδεια από το δικαστήριο προκειμένου να βρουν τους αριθμούς των τηλεφώνων, όχι όμως οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο των κατόχων των συσκευών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ